Вже ні для кого не секрет, що ще в листопаді минулого року Росія почала посилати в Україну агентів розвідки під прикриттям, яким було доручено встановити контакти з посадовими особами, щоб ті за плату передавали російським шпигунам інформацію про військову готовність України. Природно, що ВП зараз дуже багато уваги приділяє пошуку зрадників. Так, голова СБУ Іван Баканов хоч і був старим другом Володимира Зеленського, але це не врятувало його від президентської немилості. А ще 15 серпня Зеленський звільнив керівників управлінь у Києві та Тернополі. У Кропивницькому ж змінюватимуть керівника СБУ зовсім з іншої причини.

У Кропивницькому було знайдено мертвим голову СБУ в Кіровоградській області Олександра Наконечного. Про це повідомила речник обласного управління Юлія Ткач.

Відомо, що труп у квартирі на вулиці Тарковського 20 серпня близько 22:50 виявила дружина загиблого. У чоловіка було проникне вогнепальне поранення тіла.

Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

"20 серпня 2022 року близько 22:25, перебуваючи у власній квартирі, дружина підполковника почула звук пострілу. Вона виявила в одній із кімнат тіло чоловіка з вогнепальним пораненням без ознак життя", - сказано в офіційному повідомленні.

Також усі обставини смерті вивчають СБУ та Державне бюро розслідувань.

"СБУ та ДБР вивчають усі обставини смерті начальника Управління Служби безпеки у Кіровоградській області. Після того, як інформацію буде зібрано в повному обсязі та проаналізовано, ми проінформуємо суспільство", - зазначили у відомстві.

За однією з версій, Наконечний скоїв акт самогубства із застосуванням нагородної вогнепальної зброї – пістолета.

Наконечний обіймав посаду начальника УСБУ у Кіровоградській області з початку 2021 року.

Чоловік народився та виріс на Вінниччині у родині правоохоронця. 2006-го закінчив Національну академію СБ України, після чого його направили для подальшого проходження служби до Управління СБУ у Вінницькій області. Там прослужив рік, пізніше його перевели до Києва.

До призначення на Кіровоградщину Наконечний два роки працював у відділі контррозвідки (тобто приблизно з 2019-го), і понад десять – у підрозділі боротьби з корупцією та організованою злочинністю київського главку СБУ. Мав військове звання підполковник.

Читайте також:

Кремль у паніці: після "бавовни" у Криму терміново виводяться кораблі на бойове чергування

На Полтавщині маленька дівчинка притулилася до москітної сітки та випала з вікна

Королева вампірів: дівчина прославилася через свій природний незвичайний зовнішній вигляд