Військовозобов'язані в Україні можуть отримувати повістку повторно, розповів юрист Ростислав Кравець.

Про це пишуть " Факти ".

"Звичайно, повторні повістки можуть надсилатися, якщо особа за певних обставин її не отримала. Повторний порядок денний можуть направити як для уточнення даних призовника, так і для проходження ВЛК, щоб з'ясувати придатність до служби", - розповів він.

За словами експерта, повторні повістки можуть спрямовувати у разі, якщо вручити її вперше не вдалося, або ж чоловік не з'явився до військкомату після отримання.

За ухилення від мобілізації чи неявку до військкомату в Україні передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність, нагадує Кравець. Йдеться про штраф або позбавлення волі на строк 3-5 років.

"Однак навіть сплата штрафу чи арешт не звільняють військовозобов'язаного від мобілізації", - наголосив юрист, додавши, що навіть при засудженні за ст. 336 Кримінального кодексу військовозобов'язані все одно можуть підлягати мобілізації та повторно отримати відповідні повістки.

Раніше українцям пояснили деякі деталі щодо мобілізації. Зокрема, за словами начальника Управління персоналу штабу Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, вручення повістки громадянинові України в будь-якому місці, яке не заборонене законом, не означає миттєвого призову до армії. Воно необхідне насамперед для того, щоб людина стала на військовий облік.

Читайте також:

У Путіна буде інсульт: ЗСУ спалили рідкісне озброєння росіян. Його ховали від усіх. Фото

Дочка відомого російського сенатора прокляла Путіна та поїхала з Росії. Батько назвав її "ворогом народу"

Це нелюди: росіяни вдарили по багатоповерхівці. Четверо дітей у вкрай тяжкому стані