Стало відомо, на що спрямували 600 млн гривень, які українці зібрали в рамках загальнонаціонального проєкту "Народний Байрактар" 22-24 червня 2022 року завдяки фонду Притули спільно з блогером Ігорем Лаченковим.

Так, за 600 мільйонів гривень, зібраних українцями, фонд Сергія Притули купив супутник і доступ до бази даних супутникових знімків для української армії. Про це у зверненні на YouTube повідомив сам керівник фонду, а продавець підтвердив у пресрелізі.

"Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. "Бавовни" буде багато", – заявив Притула, адже роздільна здатність зображень складатиме до 25 см на піксель.

Згідно угоди, апарат, як і раніше, експлуатуватиметься компанією ICEYE, однак тепер вони передаватимуть "усі можливості одного зі своїх супутників, який вже перебуває на орбіті, для використання урядом України над регіоном".

Довідка: ICEYE володіє найбільшим у світі сузір’ям SAR супутників, і забезпечує надійні та перевірені рішення у сфері спостереження Землі. На відміну від традиційних супутників для спостереження Землі, невеликі супутники для радарної зйомки від ICEYE можуть формувати високоточні зображення ділянок Землі при денному світлі, у ночі, та крізь хмари.

Читайте також:

"Згрішила": Надя Дорофєєва розповіла, як її зустрів Київ. Зате потім була щаслива

Ердоган рятує Путіна, а той продає йому Росію: Жданов розповів про угоду

Без сюрпризів не обійдеться: якою буде погода на Спас