Широкомасштабне вторгнення Росії до України триває вже 176 днів. При цьому російські офіційні особи всіляко демонструють упевненість у своїх силах. А ось на фронті ситуація для росіян зовсім не оптимістична. Ще б пак, російські війська продовжують атакувати майже на всіх ділянках фронту, проте просування у них немає. Більше того, за словами Олексія Арестовича, зараз ситуація в Україні дедалі виразніше заходить у свого роду стратегічний глухий кут: піти не можна залишитися.

Так, українська сторона зараз почувається набагато впевненіше, ніж три-чотири місяці тому, оскільки знищення артилерією ЗСУ численних складів із боєприпасами та паливом противника набирає обертів завдяки зброї від союзників. При цьому у ЗСУ немає проблем із мотивацією солдатів, як мобілізованих, так і добровольців.

Не дивно, що радник голови ВП Олексій Арестович заявив, що російські окупанти зайшли у стратегічний глухий кут, а ВСУ вдалося зрушити ворога з насиджених позицій.

"Не те, що немає просування, або вони мікроскопічні. Просування є у зворотний бік. За місяць і п'ять днів - нічого", - повідомив у розмові з російським опозиціонером, юристом, адвокатом Марком Фейгіним.

За його словами, зараз найважчі бойові дії відбуваються на Авдіївському, Бахмутському напрямках, Харківщині та ще деяких. Ось тільки які б зусилля війська РФ не докладали на фронті, "все одно в Криму все вибухає. У Херсонській області теж вибухає".

"Відбулося те, що називається священним словом для російського командування, - перегрупування. Часткове. І вони спробували сходити ще в кілька атак. Закономірно, нічого не вийшло ні в Харкові, ні на Ізюмському напрямку, ні на Слов'янському, ні на Сіверському. На Сіверському. вони взагалі трохи занудьгували і трохи пішли на південь, бо зрозуміли, що не минає, ні атаки на Бахмут, ні атаки на Кодему не пішли, на Нью-Йорк, на Дослідне, на Веселе в районі Авдіївки, Піски, Олександрівка, Старомихайлівка — і там вони зусилля доклали, і тут, і нічого не виходить в результаті все одно. Все одно у Криму все вибухає. На Херсонщині теж усе вибухає", - описав ситуацію на фронті Арестович.

Він також пояснив за допомогою карти, що Росія потрапила у стратегічний глухий кут.

"Червона лінія – це лінія, яку вони утримують зараз, на 15 серпня. А синенька (чорна – ред.) – це з якою вони стартували 10 липня. Ось так виглядає стратегічний глухий кут. Не те, що немає просування або вони мікроскопічні, а просування є у зворотний бік, куди ми їх зрушили. Тобто за місяць і п'ять днів – нічого. А в деяких місцях навіть віддали. Все. У принципі, це весь коментар до того, що на фронті відбувається", – розповів радник голови ВП.

Читайте також:

"Згрішила": Надя Дорофєєва розповіла, як її зустрів Київ. Зате потім була щаслива

Ердоган рятує Путіна, а той продає йому Росію: Жданов розповів про угоду

Без сюрпризів не обійдеться: якою буде погода на Спас