Продати квартиру за вигідною, довоєнною ціною вже навряд чи вдасться. Особливо у тих населених пунктах, які постраждали від російських окупантів.

Наприклад, якщо житло середнього цінового діапазону впало в ціні щонайменше на 30%, то власники більш елітних квартир змушені знизити цінники на 55-60%.

Як повідомляє Оглядач , в результаті "однушку" у столиці неподалік метро можна купити за 40-60 тис. доларів.

Як підрахували аналітики Address.ua, двокімнатні впали в ціні на 7,5%, медіанна вартість "троячок" знизилася на 5,3% і склала $1231 кв. м. Найбільший попит (49%) на квартири перебуває у ціновому діапазоні до $30 тис. На другому місці житло – вартістю від 30 тис. до 50 тис. доларів.

Найчастіше (42,5%) українців залучали двокімнатні квартири. Однокімнатними варіантами цікавилося 40,8% користувачів, а трикімнатними – 16,3%.

Попит серед покупців спостерігається у категорії від 35 до 50 "квадратів", частка таких запитів становить 40,7% від загальної кількості. Квартира до 35 кв. м цікавляться 37% претендентів. Відсоток запитів на квартири площею від 50 до 80 кв. м становив 18,5%.

Водночас видання Фокус підрахувало, що зараз однокімнатну квартиру в Києві можна придбати в діапазоні $45-60 тис., двокімнатну — в межах $70-90 тис., а багатокімнатна коштує від $85 тис.

Найбільше зросли у ціні квартири від 50 до 75 кв. м у центральних та прицентральних районах, нижчий відсоток збільшення ціни демонструє старий житловий фонд – 80-90-х років і раніше, а також великогабаритні квартири. На останні, до речі, власники готові пропонувати найбільший дисконт, що сягає в середньому 12-15% від довоєнної ціни.

Читайте також:

Мама Кузьми Скрябіна розповіла, як на нього робили замах: колесо відлетіло, він влетів у кучугуру поряд з бетонною зупинкою

Ракетні удари по гуртожиткам: Путін вибрав нову мету. Атаковано другу будівлю у Харкові, вижили не всі

Путін знайшов друзів: проведе спільні навчання з Індією та Китаєм