Ні для кого не секрет, що наразі системи штучного інтелекту, що перетворюють текст на зображення, переживають бум як за можливостями, так і за популярністю. І тепер така система з’явилася у соціальному додатку TikTok. Один із запитів дуже зацікавив мільйони українців.

У соціальній мережі TikTok з'явився штучний інтелект, який створює зображення за текстовим описом. Видання The Verge пише про його можливості й обмеження.

Розробники програми додали візуальний ефект під назвою "Зелений екран ШІ", який дозволяє створювати унікальні фони для відео. Щоб скористатися функцією, достатньо натиснути на "плюсик" для додавання нової публікації, обрати ефекти та знайти кнопку фіолетового кольору з написом "AI". З'являється рядок, куди можна вписати кілька слів або цілу пропозицію, яку алгоритм спробує зобразити в картинці для фону.

Звісно ж одним із запитів для TikTok було намалювати, який же кінець чекає на президента Росії Володимира Путіна. На запит "Смерть Путіна" ШІ видав дуже абстрактні зображення, в яких ледь вгадуються риси лідера країни-агресора, проте "Останній день Путіна" він показав символічно: фігура, схожа на главу держави, стоїть на човні або на пірсі біля води поряд із російським прапор. Можна уявити, що Путін піде на дно за ракетним крейсером "Москва".

Читайте також:

Астролог назвала 2 регіони, які опиняться під ракетним ударом 24 серпня

Дадуть 12 тисяч гривень у вигляді соцдопомоги: яку категорію українців це торкнеться і як отримати

Армія РФ зганяє бойові гелікоптери до кордонів з Україною. Названа кількість