На самому початку російського вторгнення в Україну авіаційне угруповання окупантів складало загалом 700 одиниць бортів. З них – 450 літаків та 250 вертольотів.

На сьогоднішній день картина суттєво змінилася. Як повідомляє РБК-Україна , відповідні цифри озвучив на брифінгу речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що саме вертолітне угруповання ворога збільшилося до 360 одиниць.

"Зрозуміло, що повітряні сили та інші сили оборони вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім, противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків сьогодні дещо менше - близько 430 зараз знаходиться навколо України на різних аеродромах Білорусі, Росії та Криму. Але угруповання вертольотів значно зросло і зараз становить понад 360 вертольотів", - розповів він.

За словами Ігната, це пояснюється тим, що авіаційну діяльність зменшено і саме штурмова авіація та бойові вертольоти для підтримки наземних військ використовують частіше.

"Авіація залучається вся, постійно бачимо польоти стратегічної авіації, дальні бомбардувальники, винищувачі, винищувачі-бомбардувальники Су-34, штурмова авіація, літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50, які продовжують працювати як у небі Білорусі, так і в небі Росії" Гнат.

Читайте також:

Білорусь стягує до кордонів України танки, солдатів, польові кухні та потужні ракети

Вже гризуться між собою: росіяни пропонують вигнати з РФ Наташу Корольову

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова