Про те, яким є юридичний статус Білорусі у війні Росії проти України, досі немає однозначної відповіді. Ще б пак, офіційно Білорусь не є учасницею цього міжнародного збройного конфлікту, оскільки "сама не здійснює актів насильства чи інших дій, які були б прямою участю у бойових діях". Ось тільки Лукашенко добровільно надав Путіну свою територію нападу на Україну. Саме тому проти офіційного Мінська і запровадили безпрецедентно жорсткі західні санкції.

Стало відомо про потужну військову активність на території Білорусі. Про це детально розповів ТГ-канал "Білоруський Гаюн". Ще б пак, його засновник Антон Мотолько протягом усієї війни методично відстежує переміщення військової техніки російської армії та повідомляє про злети винищувачів та ракет.

До речі, Антон Мотолько якось зізнався, що він отримує величезну кількість подяк від українців за те, що повідомлення про винищувачів, штурмовиків, запуски ракет були опубліковані за кілька хвилин до того, як починається тривога, тому у людей фізично більше часу встигнути втекти в бомбосховища.

З останньої інформації – пересування російської техніки.

Крім того, ТГ-канал "Беларускі Гаюн" повідомив, що в Білорусі триває підготовка до масованого ракетного удару територією України найближчими тижнями. Відомо, що в Білорусі знаходиться до 14 ЗРК С-400 і близько 60 ракет до них.

▪ На аеродромі знаходяться від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф», 3-ї РЛС «КАСТА-2Е2» та «48Я6 Підліт», 2-а ЗРПК «Панцир».
▪ Розташований склад боєприпасів з мінімумом 15-60 ракетами для ЗРК С-300/400
▪ Підтверджено, що літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту «Гомель», звідки їх везуть до Зябрівки.

Про підготовку ракетного удару також свідчить і те, що з моменту останнього обстрілу — 28 липня — з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети.

Читайте також:

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова

Росіяни вдарили ракетами по Житомирському району. З'явилися подробиці

Зеленський розповів, коли українців без військового досвіду випускатимуть із України