Якщо згадати часи СРСР, то у багатьох цей період асоціюється з чергами та картками, а також із ізоляцією. Серед інших негативних характеристик життя в Радянському Союзі можна виділити всевладдя чиновників, відставання від розвинених країн, переслідування церкви, непосильні військові витрати, контроль КДБ, переслідування інакодумців та бідність. Ось тільки, як виявилося, все це декого не лякає так, як НАТО.

Стало відомо, що у Держдумі запропонували створити добровільне об'єднання суверенних держав за образом СРСР. З такою ініціативою виступив депутат Держдуми від кримського регіону Михайло Шеремет. Про це пише РИА Новости.

"Вважаю за доцільне повернутися до колективної системи добровільного об'єднання суверенних держав в один військово-політичний та економічний блок, здатний ефективно протистояти західній експансії та агресії. Прообразом нової конфедерації може стати великий і могутній СРСР", - наводить агентство його слова.

Звісно ж, парламентарій звернувся до історії. Так він впевнений, що після розпаду Союзу США зробили все, щоб організувати на пострадянському просторі держперевороти та кольорові революції. Таким чином, підпорядковуючи країни, США поступово підібралися до російських кордонів.

Шеремет також зазначив, що Росія зможе дати новому союзу безпеку і непорушність кордонів, оскільки Путін має для цього всі необхідні важелі і ресурси.

Щоправда, які країни могли б увійти до нової організації, він не уточнив. При ехтом Шеремет заявив, що держави, які б захотіли увійти в союз, зможуть зберегти і зміцнити свій суверенітет.

Росіяни у соцмережах вже прокоментували пропозицію законодавця. Автори коментарів висловили думку, що в Думі пропонують "наступити на ті ж граблі", створивши об'єднання незалежних республік, "які будь-якої миті почнуть відокремлюватися".

"Жодних автономій - тільки єдина Росія!", - категорично висловилися в пабликах.

"Майбутнє Росії в потужній єдиній державі з жорсткою вертикаллю влади. Вона була історичною імперією, нею й залишиться. Інші народи і держави можуть добровільно на основі референдумів входити до її складу, але права виходу з неї вони вже не матимуть", — підтримують інші учасники обговорень.

Водночас є й ті, хто висловив схвалення до ініціативи народного обранця, але з застереженнями. "Ідея об'єднання - думка потрібна, але без тієї ідеології, що була у СРСР (особливо часів Сталіна) ця ідея приречена на провал. Потрібна ідеологія та концепція", - упевнені росіяни.

Читайте також:

Було замовлення Кремля: СБУ затримала кілерів, найнятих для ліквідації Резнікова та голови розвідки Буданова

Стриптизерка з "Міста гріхів" виставила на продаж труси принца Гаррі