Популярний український телеведучий Олександр Педан поділився своїми спогадами щодо того, як просився до лав ЗСУ артилеристом. Це сталося одразу після вторгнення російських окупантів.

Ні звання, ні військової кафедри, ні досвіду служби в артилерії він не має, але він хотів саме в цей рід військ. У військкоматі, зрозуміло, йому у цьому проханні відмовили, запропонувавши інші, не менш корисні вакансії у піхоті.

Такими одкровеннями телеведучий поділився в інтерв'ю Славі Дьоміну для YouTube-каналу "Люкс ФМ".

"Я був і у військкоматі, і в тероборону записувався. Я перебуваю на тимчасовому обліку у Хмельницькому. Вони мені (у військкоматі – ред.) одразу сказали: ось, дивись: ти ні офіцер запасу, у тебе немає жодного досвіду, навіть немає військової кафедри. Ну, і кажуть: водієм хіба що чи окопи копати. Вони мені відверто сказали: ти зараз багато робиш і це важливіше. Якщо знадобиться – є контакти, ми тебе знайдемо, будь на місці", - розповідає Педан.

Щодо українських артилеристів, телеведучий розповів, як він захоплюється їхньою роботою та порівняв із піхотою, яка, за його словами, виконує найскладнішу роботу.

"У піхоті зараз дуже важко. У них найважча робота у світі. Хлопці та дівчата сидять в окопах. Як би вони не хотіли, але вони не можуть стріляти в орків через те, що відстань не дозволяє. А по них орки" ллють "мінами, бомбами, ракетами, касетами. Але якщо вони звідти підуть, туди прийдуть орки. Тому наші повинні там бути. Це найскладніша робота. Я екстраверт. Мені там буде складно морально", - резюмував телеведучий.

Читайте також:

Маша Єфросиніна розповіла про розставання: "Чотири місяці я сплю сама і я роблю все одна"

Холод по шкірі: у Харкові показали звалище російських ракет, які прилітають містом. Відео

Пекло на землі: Південну Корею накрила найсильніша за 80 років злива. Відео армагеддону