В окупованому Криму пролунали потужні вибухи у Новофедорівському районі (Сакський район). Про це пишуть у InformNapalm, публікуючи фотографії із соцмереж.

Глава Криму Сергій Аксьонов повідомив, що виїхав на місце вибухів у селище Новофедорівка Сакського району.

Повідомляється, що перший вибух був близько 15.00, потім ще кілька. Мешканці півострова в соцмережах говорять про 7-10 "прильотів". При цьому наслідки вибуху помітні навіть на пляжі в Євпаторії.

Також місцеві жителі повідомляють про велику кількість автомобілів швидкої допомоги, які їдуть до Новофедорівки з Євпаторії.

Удар, найімовірніше, зазнав району військового аеродрому в Новофедорівці в окупованому Криму, звідки зазвичай злітають літаки, що атакують ракетами південь України.

Так, у Новофедорівці на місці бази ВМС України знаходиться один із ключових аеродромів для російської авіації. За даними "Радіо Свободи", наразі там базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Відстань до позицій ЗСУ звідти становить понад 200 км.

До речі, засновник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, український волонтер Роман Бурко, який до березня 2014 року жив у Криму, дуже емоційно відреагував у Twitter на подію. Він заявив, що цей день увійде до історії як День початку деокупації Криму, яка незабаром завершиться повною перемогою України над країною-агресором Росії.

А от як відреагували на інцидент у Міноборони РФ. Там, як завжди, "все йде за планом".

"Близько 15.20 на території аеродрому "Саки" в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена. Вживаються заходи щодо вибуху і вибуху. доповіді з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було", - заявили у відомстві, пишуть РосЗМІ.

Читайте також:

Удар по Вінниці: Росія почала використовувати гіперзвукові ракети "Кинжал" Що відомо

Було замовлення Кремля: СБУ затримала кілерів, найнятих для ліквідації Резнікова та голови розвідки Буданова

Стриптизерка з "Міста гріхів" виставила на продаж труси принца Гаррі