У двох латиських містах – Даугавпілсі та Лієпаї – державна поліція Латвії більше не охоронятиме генеральні консульства Росії.

Про це повідомляє Єдиний портал латвійського радіо та телебачення.

Зазначається, що ще у квітні було вирішено відкликати згоду на роботу цих генеральних консульств, таким чином, закривши консульські представництва РФ. Всім вигнаним співробітникам потрібно було залишити країну до 30 квітня.

Рішення було ухвалено на знак солідарності з Україною.

На початку квітня міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич повідомив, що з огляду на військові злочини армії Російської Федерації в Україні Латвія звужує дипломатичні відносини з Росією, закривши її генеральні консульства в Даугавпілсі та Лієпаї. Було названо і термін – це мало відбутися до 30 квітня. Тоді ж було вирішено вислати 13 російських дипломатів.

18 березня глава МЗС ухвалив рішення вислати з Латвії трьох співробітників посольства Росії. Він пояснив, що рішення ухвалене у зв'язку з агресією Росії в Україні, а діяльність осіб, що висилаються, "несумісна зі статусом дипломата".

Тим часом Максим Галкін у ході свого виступу в латвійській Юрмалі перейшов латиською мовою і висміяв росіян. Під час своєї промови він звернувся до латвійських глядачів рідною мовою, пояснивши це тим, що "за ним стежать росіяни".

Після цього він пожартував, що російськомовні глядачі, які сиділи поруч, не розуміють, що відбувається і за що вони заплатили гроші.

Читайте також:

Діти будуть у захваті: рецепт бабусиного пирога на кислому молоці

Як триватиме трибунал над Путіним: у ПАРЄ вже розкрили деталі. Чекаємо кінця року

Настю Каменських запідозрили у вагітності: з'явилося інтригуюче фото