Нова міністерка соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що з 1 жовтня стартує програма підтримки пенсіонерів, яка триває вже два роки, але зараз її розширюють.

Це підтримка пенсіонерів, осіб поважного віку. Ми будемо здійснювати виплату, в рамках цієї програми, особам від 70 років — вони отримують з 1 жовтня 300 грн доплати до своєї пенсії. Особи, яким уже минулого року було призначено таку надбавку — це від 75 років, отримають її вже в проіндексованому вигляді, оскільки навесні вона вже була проіндексована», — акцентувала Жолнович.

Також міністерка соцполітики зазначила, що одночасно з 1 жовтня держава підвищує мінімальний рівень пенсії для осіб старших 70 років, які мають повний страховий стаж до 3 000 грн.

«Тобто менше 3000 грн незалежно від їхнього доходу ним пенсія виплачуватись не буде. У пенсіонерів, у яких менший страховий стаж, відповідно пропорційно також підвищуватиметься виплата», — підкреслила Жолнович.

До слова, до кінця 2022 року в Україні планується ще двічі збільшувати пенсії. Підвищення заплановані на жовтень і грудень, повідомляє Пенсійний фонд України в Telegram.

Читайте також:

Пенсії, декрети та соціальні виплати: що зміниться у серпні. Інструкція

В оточенні Путіна вже почалася серйозна паніка щодо його стану, - розвідка

Під 3% на 20 років: в Україні запускають програму доступних квартир. Хто зможе купити