Відповідно до законодавства, чоловіки, які мають інвалідність та військовозобов'язані, визнані тимчасово непридатними до військової служби, можуть виїхати за межі України.

Про це йдеться у роз'ясненні Державної прикордонної служби.

"Згідно з абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними військовій службі за станом здоров'я на строк до шести місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії)», — йдеться у повідомленні.

Для виїзду за кордон необхідно надати документи, що підтверджують або інвалідність, або тимчасову непридатність до військової служби.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов, коментуючи петиції про виїзд чоловіків за кордон, заявив, що в країні багато роботи і не потрібно ховатися за жіночими спідницями.

"Будь ласка, йдіть і допомагайте тим хлопцям, які зараз є на фронті. Роботи в країні дуже і дуже багато. Нема чого ховатися за жіночими спідницями і тікати з країни. будь-які можливості. Це несправедливо, коли чоловіки починають тікати з країни під час війни. Я це не вітаю", - сказав він в ефірі 24 канали.

Читайте також:

Дадуть 2,2 тисяч гривень: як українцям отримати допомогу від ООН. Інструкція

Путін запропонує переговори щодо припинення вогню у серпні, - Жданов

У жовтні частина пенсіонерів отримають надбавки до виплат