За словами глави держави, Україна не розпочинала цю війну, але обов'язково закінчить її перемогою. Наразі переговори з Росією – це не діалог, суцільні ультиматуми з боку Кремля.

Як повідомляє УНІАН , про це глава держави заявив під час онлайн-зустрічі з представниками африканських ЗМІ.

Володимир Зеленський зазначив, що багато разів дзвонив до Путіна, але російська сторона постійно знаходила якісь причини для того, щоб цей діалог не відбувся.

"Я був готовий на багато речей. Я дзвонив йому (Путину – ред). Я дзвонив багато разів. Вони завжди знаходили причини, щоб не давати можливість цьому діалогу відбутися... Але коли вони 24 лютого зайшли на нашу землю... убити нас усіх..., катували людей..., то після цього, що я мав зробити? Подзвонити ще раз їм?" - зазначив він.

Крім того, президент підкреслив, що нібито бажання Росії проводити переговори – це справжнісінька брехня.

"Скрізь вони кажуть, що готові до діалогу. Але це брехня. Що це за діалог?... Вони нам зав'язують руки, відрізають мову, а потім кажуть, що готові говорити. Це не діалог, це терорист, який відчуває силу. і безжальний до людського життя", - вважає глава держави.

Президент додав, що Путін мав знати, що в такому разі українці захищатимуться та захищатимуться.

"Вони не пропонують діалогу. Вони пропонують нам здатися, прийняти їхній "світ", забути, що у нас є земля, прапор, що це наша історія, просто стерти нас", - додав президент України.

Читайте також:

Військовий експерт Жданов: Росія планує повторити 24 лютого, розпочавши наступ

Екстрасенс попередив українців про "чорний день" на 1 вересня: краще бути у сховищах

Чоловік Руслани Писанки розсекретив її друге ім'я, яке ніхто не знав