Картоплю потрібно натерти на великій тертці. До речі, необхідно вибрати такий сорт картоплі, що підходить для смаження.

Далі натерту картоплю потрібно віджати від зайвої рідини – можна просто руками, можна викласти в сито.

Якщо ж на погляд здається, що картопляна маса, що вийшла, занадто рідка, то можна покласти в неї трохи крохмалю, а ось борошно сипати не варто.

Зелень можна брати будь-яку на свій смак. У цьому рецепті стебла не використовуються, а листя потрібно дрібно нарізати.

Далі перекладаємо нарізану зелень у невеликий салатник, додаємо трохи солі, чорний мелений перець та яйце. Добре все перемішуємо.

На розігріту сковороду наливаємо олію і коли вона розігріється, то викладаємо картоплю тонким рівномірним шаром. Зверху на картоплю викладаємо яйце із зеленню.

Тепер викладаємо кілька шматочків сиру.

До речі, начинку можна використовувати будь-яку на свій смак.

Наприклад, щоб картопляний драник з цибулею став ще більш ароматними, можна підмішати в масу дрібно нарізаний і обсмажений до золотисто-коричневої скоринки сирокопчений бекон.

Крім того, можна готувати з грибами або з бринзою та з скибочками шинки.

Зверху на сир знову викладається картопля. Поступово розподіляємо його по всій поверхні, щоб вийшов однаковий шар.

Накриваємо кришкою та залишаємо на середньому вогні приблизно на п'ять хвилин. Через цей час знімаємо кришку і одним спритним рухом перевертаємо великий драник на інший бік.

Читайте також:

Він не закушує? Пєсков заявив, що Кремль готовий до миру та висунув дикі умови Україні

Кара небесна: у Росії горить найвідоміший склад. Клуби диму видно з літаків. Попелу виносить на кілометри. Відео

Вдалині від дому: стало відомо, де прощатимуться з найвідомішим українським бізнесменом та його дружиною