Ось уже 160 днів Україна щоденно втрачає десятки своїх мешканців та безстрашних воїнів. Олексій Опанасович Вадатурський міг сміливо виїхати за кордон з початком війни, от тільки все життя він трудився на благо України і не зміг покинути Батьківщину у важкі часи. Тут і загинув.

Стало відомо, що прощання з Героєм України, генеральним директором найбільшої зерноторгової компанії ТОВ СП "Нібулон" Олексієм Вадатурським та його дружиною відбудеться у Києві.

Уродженець Одещини та один з найбагатших українців загинув від ракутного обстрілу 31 липня 2022 року у Миколаєві.

Про час та місце похорону повідомила пресслужба "Нібулону" у Фейсбуці.

"Церемонія прощання із Героєм України, генеральним директором ТОВ СП "НІБУЛОН" Олексієм Опанасовичем Вадатурським та його дружиною Раїсою Михайлівною Вадатурською відбудеться у п’ятницю, 5 серпня", - йдеться у повідомленні.

Через підвищений рівень загроз на Півдні України прощання проходитиме в Києві у Володимирському кафедральному соборі з 13.30 до 16.00.

Нагадаємо, що 74-літній Герой України, відомий бізнесмен Олексій Вадатурський у 2021 році зайняв 24 місце в списку найбагатших людей України. Forbes оцінив його статки в 430 млн доларів.

У Миколаєві він відомий і як меценат, який вклав великі кошти у розвиток шкіл, лікарень та іншої інфраструктури міста та області.

ТОВ "СП «НІБУЛОН» (Миколаїв) - один із найбільших операторів на зерновому ринку України. До початку російської агресії зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів та комплексів з прийому сільгоспкультур, а також потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним Вадатурського. Глава держави підкреслив, що підприємець, незважаючи на обстріли Миколаєва, не покинув місто.

"Це велика втрата для Миколаївської області і всієї України. Олексій Вадатурський за понад 50 років трудового шляху зробив неоціненний внесок у розвиток регіону та розвиток аграрної та суднобудівної галузей нашої держави", - йдеться у повідомленні.

При цьому радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що загибель Вадатурського була не випадковістю, а продуманим і організованим умисним вбивством.

"Точне попадання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило - спальню - не залишає сумнівів у наведенні і коригуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю", - зазначив він.

Те, що Михайло Подоляк не помиляється в своїх здогадках, підтвердила кремлівська пропагандистка Маргарита Симоньян. Журналістка заявила, що Росія навмисно ліквідувала Олексія Вататурського – 15 найбагатшого українця, за версією Forbes, бо він буцімто фінансував каральні батальйони.

Читайте також:

ЗМІ порахували, що ЗСУ лише за вечір збили російських ракет на $91 мільйон

Валюта почала дешевшати: який курс долара у ПриватБанку та в обмінниках

Путін зітхнув і хоче переговорів. Екс-канцлер Німеччини побував у Москві та розповів про зустріч