Дуже часто люди не відкривають посилку прямо у відділенні пошти, особливо якщо замовляють якусь не дуже дорогу річ і роблять замовлення досить часто. А даремно: шахраї якраз на це і розраховують.

Своєю історією поділився відомий український телеведучий Майкл Щур (Роман Вінтонів) у мережі Facebook .

Він розповів, що дуже часто робить замовлення і навіть звик не перевіряти посилку. Єдине, що його насторожило, це вага посилки.

"Оплачую посилку. Беру її в руки. І тут я розумію, що щось наче не те, що я замовляв. Розпаковую і бачу якийсь дешевий брелок. Ціна якому гривень 10. А заплатив за посилку я 204 грн. Я кажу - це не моє. Працівниця пошти спокійно каже "о знову вони". Спокійно виписує мені повернення грошей. Спокійно видає мені назад мої 204 грн. Я підписуюсь на чеку і все.

Я не втратив нічо. Але міг би втратити. Якби не подивився на пошті.

Бо в цьому і вся суть розводу. Я міг заплатити за посилку. Тим самим підтвердивши, що я її прийняв. Якби я пішов додому і вдома її перевірив, то я б уже не міг довести, що отримав не те, що замовляв. Теоретично можна було б побачити, що ім'я відправника інше. Але хто ж питає ім'я відправника, оформляючи покупку? не я. Та навіть якби і спитав, я б точно не насторожився від того, що приймав мож замовлення якийсь Владислав. А відправляла якась Юстина", - розповідає телеведучий.

Він також зазначив, що, за словами співробітниці пошти, подібних посилок у відділенні вже налічується кілька десятків.

Читайте також:

Декілька вирішальних місяців: у Зеленського заявили про важливий період у боях

"Перетворять ніч на день": Рєзніков розповів, як ЗСУ виганятимуть окупантів

Привіт від Джонсона: Британія передасть Україні свої військові кораблі