Сьогодні, 31 липня, в окупованому Севастополі готувалися святкувати день Військово-морського флоту Росії. Урочистий парад не готували з огляду на російсько-українську війну, а ось святкова програма була. Нині ж у місті працює ФСБ, а людей попросили окупанти залишатися вдома, оскільки вони заявляють, що ЗСУ завдали удару по Севастополі.

Про НП заявив призначений Росією "губернатор" окупованого Севастополя "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв.

"У двір штабу російського флоту прилетів невідомий об'єкт, за попередніми даними це - безпілотник. 5 людей поранено, це співробітники штабу флоту, загиблих немає. Допомога всім надана", - написав чиновник.

Наразі Михайло Розвозжаєв особисто перебуває на місці події для з'ясування всіх обставин.

Так стало відомо, що на територію штабу Чорноморського флоту в Севастополі потрапив саморобний безпілотник з малопотужним вибуховим пристроєм.

"У Севастополі на території штабу Чорноморського флоту в результаті спрацювання малопотужного вибухового пристрою встановленого на саморобний БпЛА через розлітання осколків шибки в одному з приміщень постраждали 5 людей", - повідомила прес-служба Чорноморського флоту.

Тим часом усі святкові заходи з міркувань безпеки окупанти скасували.

"Прошу зберігати спокій і наскільки можна залишатися вдома", — попросив жителів Михайло Развожаєв.

Пізніше губернатор Михайло Развожаєв повідомив, що кількість постраждалих збільшилася до 6-ти, при цьому стан двох постраждалих внаслідок атаки безпілотника з вибухівкою на штаб Чорноморського флоту в Севастополі оцінюється як середній ступінь тяжкості, решта отримали легкі травми.

Нагадаємо, що у попередні роки День ВМФ у Севастополі відзначали військово-спортивним святом з демонстрацією бойових можливостей та сил флоту, а також театралізованою виставою в акваторії Севастопольської бухти.

До речі, українська сторона вже прокоментувала подію.

Так, речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що це все чітко спланована провокація, оскільки Росія часто використовує прийом "інформаційного алібі" – звинувачує ЗСУ у нападах, які скоює сама. Як нещодавній приклад Братчук навів вбивство українських військовополонених в окупованій Оленівці Донецької області.

Свою заяву він опублікував у Telegram.

"Повідомлення ТАРС про нібито українську атаку на штаб Чорноморського флоту в Севастополі - відверта провокація. Звільнення нашого Криму від окупантів відбуватиметься не так і набагато ефективніше. Усьому свій час", - написав Братчук.

Читайте також: