Як заявляли нещодавно синоптики, влітку 2022 року в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. А вже найближчими днями завдяки циклону Frieda жителям західних областей України варто підготуватись ще й до сильних злив.

Так, завдяки повідомленню в Telegram синоптикині Наталки Діденко в неділю, 31 липня, дощі в Україні поєднуватимуться з грозами, подекуди навіть градом та шквалами. Більше того, Діденко закликала мешканців західних міст не перебувати в останній день липня під старими деревами, білбордами та ретельно обирати місця паркування автомобілів.

"Міські стоки можуть не справлятися з такою кількістю небесної вологи", – попередила Діденко.

А от в інших регіонах, навпаки, в неділю буде зона впливу антициклону, тому там утримається суха погода.

Що ж стосується перших чисел серпня, то докладний прогноз опубліковано на сайті Укргідрометцентру.

Так, у понеділок, 1 серпня, практично у всіх областях, крім двох (Сумської та Луганської) очікуються опади з грозами.

Найнижчою температура буде на заході (від +19 до +22), а в південній і східній частинах країни буде спека до +32 градусів.

У вівторок, 2 серпня, дощу не буде лише на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківщині, Буковині. На решті території України очікуються грози.

На півдні та сході температура знизиться лише на кілька градусів (до +31...+32).

У середу, 3 серпня, на заході країни, а також в Одеській області мінлива хмарність, без опадів. На півночі синоптики прогнозують дощі, а в решті областей також і грози.

На захід України поступово повертатиметься спека. На Закарпатті вдень до +30 у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях – до +27 градусів.

Читайте також:

12 людей лежать на землі: Путін знову наказав знищити зупинку громадського транспорту