Ні для кого не секрет, що російська армія обстрілює Миколаїв та область з першого дня повномасштабного вторгнення в Україну. У березні – квітні інтенсивність обстрілів зменшилася після того, як українські військові відсунули окупантів від міста. А ось з травня Миколаїв зазнає обстрілів і ракетних ударів майже щодня.

Так, 29 липня російські окупанти обстріляли один із районів Миколаєва з РСЗВ. В результаті один із снарядів потрапив біля зупинки громадського транспорту. Разом зі своїми господарями там загинуло двох собак, ще семеро людей було поранено, проте пізніше ці цифри збільшилися.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. За його словами, 12 людей лежать на землі: семеро людей було поранено, а п'ятеро з них загинули.

Пізніше мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив, що внаслідок обстрілу поранено 12 людей, семеро з них – у тяжкому стані, троє прооперували, четверо – у реанімації, а загинуло внаслідок удару п'ятеро людей.

"Близько 17.00 до лікарні звернувся ще один постраждалий внаслідок ранкових обстрілів Корабельного району Миколаєва. Дідусь спочатку думав, що просто поранив коліно, але потім зрозумів, що там є уламок від шрапнелі", – написав Сенкевич.

Віталій Кім вважає, що росіяни змінили тактику обстрілів через успіхи української армії на фронті. За його словами, росіяни почали обстрілювати райони Миколаєва вдень, коли всі люди займаються своїми справами. 28 липня, наприклад, росіяни потрапили до спального району міста, внаслідок чого зруйновано багато будинків.

"Там немає навіть натяків на військовий об'єкт. Сьогодні обстріляли інший район, потрапили поряд із зупинкою громадського транспорту. 12 людей лежить на землі. На місце поїхали швидкі", - сказав він.

Читайте також:

Просто нелюд: Путін наказав ударити ракетою по зупинці. Люди не вижили

Жалоба для всієї України: окупанти позбавили життя одразу 53 українських військовополонених

Закликати не будуть: Рада запровадила відстрочки для українців. Кого торкнеться