Ворог лютує і вдається до найогиднішої тактики жаху та терору населення, бо не може завдати Україні повноцінної військової поразки.

Про це під час інформаційного телемарафону заявив військовий експерт Петро Черник, коментуючи шокуючі новини про знущання та вбивства українських полонених.

"Ми маємо справу з наймерзеннішим ворогом, який тільки існує в природі. Ми, українці, видихнемо лише тоді, коли ця недоімперія розпадеться мінімум на 20 держав і буде видерте ядерне жало", - сказав він.

"Ворог лютує, це специфічна, але в чомусь хороша новина, тому що полягає в тому, що ворог не може завдати нам повноцінної військової поразки, тому вдається до найогиднішої тактики: завдання жаху і терору за нашими громадянами", - додав експерт .

Росіяни вдарили по українських полонених, щоб демонізувати українців в очах усього світу та російських громадян, зазначив він.

Черник вважає тактично гарною новиною, що Україна "намацала" стратегію боротьби із противником у частині ракетно-артилерійських вогневих ударів завдяки американським системам вогню.

"Я вважаю, що поки що говорити про великі контрнаступи недоцільно. Складаються вкрай добрі передумови для того, що в перспективі тиждень, дві, три звільнити правий берег Херсонської області", - сказав він.

Він вважає, що іншого шляху, окрім тактики малих кроків у цій війні не існує. Московія битиметься до останнього солдата, тому що мобілізаційних ресурсів та техніки у них достатньо.

"Ворог не здається, боротиметься... від нашого супротивника можна чекати чого завгодно", - додав експерт.

Читайте також: