Увечері у четвер, 28 липня, стало відомо про загибель на війні проти російських окупантів відомого українського поета, військового та волонтера Гліба Бабича.

Про це одним із перших у Facebook повідомив народний депутат та п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Гліб Бабич – воїн і поет. Любив Україну найбільше. "Не вмирай за неї – убий за неї!", - це теж його слова. Десятки знищених орків, загалом – шість років на фронті, п'ять ротацій. Здавалося б, береженого і Бог береже. Тому звістка про загибель Гліба розірвала вечірню тишу, як грім – ясне небо», – написав Петро Порошенко.

Трохи згодом дочка поета опублікувала вірш про загиблого батька.

53-річний Гліб Бабич – відомий поет, музикант, бард із Миколаєва. Учасник АТО/ООС захищав Україну з 2014 року та був командиром взводу у 10-й окремій гірничо-штурмовій бригаді ЗСУ.

У 2019 році після звільнення з лав ЗСУ він заснував ГО "Брати зі зброї". Але з початком повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України знову пішов на фронт.

Гліб Бабич є автором пісні "Брати зі зброї", яку виконує гурт KOZAK SYSTEM. Про це написав відомий музикант та військовий Олександр Положинський.

«Я познайомився із Глібом Бабичем завдяки цій пісні. Він написав її як посвяту рідній 10-й окремій гірничо-штурмовій бригаді та шукав музикантів, з якими міг би її записати. Так народився дуже плідний творчий тандем Гліба із KOZAK SYSTEM. А щойно я дізнався, що Гліб загинув. Подай мені зброю, брате! Світла пам'ять. Вічна слава», – написав Положинський.

Нагадаємо, нещодавно гурт KOZAK SYSTEM представив кліп на пісню "Мольфар". Автором цієї композиції був Гліб Бабич.

Читайте також:

Ані Лорак, яка мовчала про війну в Україні, розкішно розвела росіян на гроші

Українські жінки мало не розірвали старого маразматика, котрий підтримує Лукашенко. Відео

Путін наказав ударити ракетами по Кропивницькому: багато жертв і тяжко поранених. Це терор