Глава МЗС РФ Сергій Лавров поїхав у турне країнами Африки. Так, нині він здійснює візити до Єгипту, Ефіопії, Уганди та Республіки Конго.

Відомо, що дипломат вже відвідав Єгипет, Республіку Конго, після чого подався до Ефіопії та Уганди. Мета подорожі, як і у разі недавнього візиту Володимира Путіна до Ірану, – продемонструвати світові, що Росія аж ніяк не ізольована, а також переконати лідерів регіону, що у голоді, що росте в африканських країнах, винна не Росія, а Захід.

Росія, швидше за все, намагатиметься використати ці візити, щоб звинуватити Захід у міжнародній продовольчій кризі та заручитися підтримкою африканських держав, які зберігали нейтралітет з приводу російського вторгнення в Україну, кажуть експерти.

З 2014 року Росія докладала значних зусиль щодо забезпечення впливу в Африці, причому група "Вагнера" ​​часто використовувалася як один із улюблених інструментів впливу в регіоні, наголосила британська розвідка.

"Росія, ймовірно, перш за все взаємодіє з Африкою, тому що вважає, що це посилити ідентичність "великої держави", до якої вона так прагне. Її другорядні цілі, ймовірно, полягають у тому, щоб забезпечити товарні концесії та переконати африканські держави голосувати в відповідно до інтересів Росії" на міжнародних форумах", - йдеться у зведенні.

До речі, паралельно з візитом Лаврова до африканських країн, у Росії заявили про відкриття нових консульств в Актау (Казахстан), Гродно (Білорусь), Канкуні (Мексика) та Самарканді (Узбекистан). Як розповів директор консульського департаменту МЗС РФ Іван Волинкін, консульство відкривається у тих регіонах, де фіксується "зростання туристичного потоку розгромадян".

Читайте також:

Зеленський пообіцяв Росії розплату за удари по житлових будинках: "Ми битимемо у відповідь"

У Туреччині поляки надавали по рогах росіянам за підтримку вторгнення в Україну

Називається бабагануш: як приготувати ідеальну закуску з баклажанів. Рецепт