Глава МЗС Росії Сергій Лавров у Єгипті поскаржився на те, що нібито Україна не хоче домовлятися з Росією. Окрім того, керівник російської дипломатії обурився тим, що Україна планує перемогти Росію у війні на полі бою.

І справді, 17 травня 2022 року українська сторона призупинила переговорний процес із Росією, оскільки з російської сторони немає конкретики, яку можна було б обговорювати, пояснили тоді в Офісі президента України. А 31 травня Президент США Джо Байден заявив, що переговори України з Росією "зайшли в глухий кут" не з вини Києва.

І ось через два місяці, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 24 липня, виступаючи не прес-конференції в Єгипті, заявив про готовність Москви до переговорів з Україною. Трансляція прес-конференції велася на YouTube.

"У нас немає жодних упереджень про те, щоб відновити переговори щодо ширшого кола питань, але справа залежить не від нас. Тому що українська влада, починаючи з президента і закінчуючи незліченною кількістю радників, постійно заявляє, що жодних переговорів не буде, доки Україна не переможе Росію", - заявив російський міністр.

За словами Лаврова, чим довше Київ та Захід прагнутимуть воювати до останнього, тим довше збережеться ситуація, за якої гинуть мирні жителі України.

"Чим довше вони (країни Заходу - прим.ред.) продовжують вимагати від України воювати до переможного кінця - причому ми всі розуміємо, який і чий кінець настане - тим більше людей гинутиме і тим довше зберігатиметься нинішня ситуація, яка не йде на користь насамперед українському народу та українській державі", - заявив Лавров.

Як повідомлялося, нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що "географічні завдання" так званої "спецоперації" змінилися. Тепер Росія хоче захопити низку територій, крім фейкових самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також: