Армія Путіна зазнає історичних втрат на землі та в небі. Українські системи ППО вже збивають найдорожчі кремлівські ракети, спрямовані Путіним для знищення мирних українських міст.

Як повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ, 24 липня протиповітряною обороною Повітряних сил Збройних Сил України знищено всі чотири крилаті ракети типу "Калібр", випущені у напрямку Хмельницької області з акваторії Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

Крім того, командування Повітряних сил зазначає, що протягом доби ударна авіація Повітряних сил завдала десяти групових авіаударів по ворожих військах на півдні та сході країни.

"Уражено три взводні опорні пункти, скупчення бойової броньованої техніки та жива сила російських окупантів", - резюмують українські захисники.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Петро Черник в ефірі 24 каналу розповів про запаси ракет у росіян. За його оцінками, якісні ракети у ворога вже закінчуються.

"І тих славних "Кинджалів", які лише один раз використали по Україні, всього 40 штук", - зазначив він, додавши, що до критичного значення підходить кількість ракет "Калібр" та "Іскандер".

При цьому ракет із середнім радіусом у російських військ ще багато, констатував Черник. Йдеться про ракети з дальністю стрілянини 180-280 кілометрів - Х-31 та Х-59.

"Спільно, на мою думку, росіяни вистрілили лише в межах 30% усіх своїх запасів - як нових, так і радянських", - резюмував він.

Читайте також:

Лавров перегрівся в Єгипті і раптово почав марити про порятунок, згадуючи Україну

Це кара небесна: у Росії почалося нашестя метеликів та гусениць. Поля знищуються на очах

Маразм прогресує: Шойгу влаштував польові концерти для російських окупантів. Відео дичини