Стало відомо, що нашестя метеликів непарного шовкопряда серйозно налякало жителів Ульяновська та Ульянівської області. Ще б пак, комахи знищили або пошкодили рослини на площі вже близько 2000 гектарів.

Про це пишуть росЗМІ з посиланням на свідчення очевидців. Соцмережі переповнені фотографіями та відео з Ульяновська, де метелики завдають найбільшої шкоди.

Жителі міста пишуть, що влада ніяк не вирішує ситуацію і не пояснює людям, як боротися з комахами. У той же час уже заявлено, що це найбільша навала метеликів у регіоні за останні 10 років.

За словами очевидців, такої кількості метеликів у регіоні вони не бачили вже десятки років. Зазначається, що комахи – непарні шовкопряди, типові лісові шкідники.

Декількома днями раніше російське регіональне представництво міністерства природи повідомляло, що гусениці цих метеликів вразили близько 2 тисяч гектарів місцевого лісу.

Зазначимо, що за чисельністю шовкопряда повинні стежити фахівці – вони обробляють ліси та знищують цих комах.

Вся справа в тому, що використовувати ці комахи в благих цілях не можна. Метеликів їсть не так багато тварин, а в таких обсягах взагалі їх з'їсти ніхто не може.

"Метелики волохати, всі в лусочках і не дуже придатні в їжу. Але справді, непарний шовкопряд — один із злісних споконвічних шкідників. Найстрашніше, що він ушкоджує багато рослин, поїдає близько 300 видів чагарників та рослин", — кажуть біологи.

До речі, в середньому спалахи чисельності непарного шовкопряда відбуваються раз на кілька років. У комах чисельність часто розвивається хвилями - деякі роки можна побачити зниження чисельності, а деякі - підвищення, вибухові елементи, коли комах стає багато.

Читайте також:

Військовий авіатор упевнений, що Україна отримає закордонні ударні літаки

Російський окупант, що залишився без рук, показав, як омиває медаль. Відео

Горбачов розчарований вторгненням Путіна в Україну: зруйновано справу всього життя