У ніч на 24 липня 2022 року в Сочі пройшов один із найсильніших у метеоісторії злив, коли за добу випало 90% місячної норми опадів. Виявилися підтоплені будинки, дороги, об'єкти інфраструктури. Руйнування настільки серйозні, що влада Сочі прийняла навіть рішення оголосити режим НС по всьому місту після негоди.

Так, у Сочі 24 липня відбуваються масштабні аварійно-відновлювальні роботи після негоди.

Понад те, не обійшлося без жертв. Так, увечері, 23 липня, загинула жінка поблизу перетину вулиць Донської та Пасічної міста Сочі. Через випадання рясних опадів один із припаркованих автомобілів був змитий потоком води, почав неконтрольований рух, і жінку було заблоковано між машиною та дорожньою огорожею. За фактом загибелі жінки слідчими органами СК Росії Краснодарським краєм зараз проводиться дослідча перевірка.

Все розпочалося ще вдень 22 липня. Так, відпочиваючі помітили в морі відразу два смерчі, вони й принесли до міста тропічну зливу.

У результаті за одну добу випала місячна норма, це понад сто літрів дощової води на кожен метр міських вулиць.

Як видно з відео, потужні потоки води змивали все на своєму шляху. На місці не змогли встояти ні бетонні стовпи, ні автомобілі, які забирало течією, немов і немає в них ваги по півтори-дві тонни.

Читайте також:

Військовий авіатор упевнений, що Україна отримає закордонні ударні літаки

Російський окупант, що залишився без рук, показав, як омиває медаль. Відео

Горбачов розчарований вторгненням Путіна в Україну: зруйновано справу всього життя