Національний банк України з 21 липня 2022 року скоригував офіційний курс гривні щодо долара США на 25% до 36,5686 грн/дол.

Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ .

Регулятор зазначає, що такий крок дозволить збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни.

"Фіксація курсу гривні на рівні 29,25 грн за 1 дол. США на початку війни допомогла забезпечити стабільну роботу фінансової системи. Механізм фіксації курсу є стабілізатором економіки в поточних умовах. Війна триває вже майже п'ять місяців, за які відбулися суттєві зміни нашої та світової економіці.

У таких умовах офіційний курс гривні на рівні 24 лютого вже не відповідає реаліям та поступово втрачає роль якоря для очікувань. Враховуючи це, Національний банк здійснює разову корекцію офіційного курсу гривні до долара США та фіксує його на рівні 36,5686 грн/дол. Новий рівень курсу стане якорем для економіки та надасть їй стійкості в умовах невизначеності.

Продовження політики фіксованого курсу дозволить Національному банку зберегти контроль за динамікою інфляції, а також підтримувати безперебійну роботу фінансової системи, що життєво необхідно в умовах війни", - наголосив Глава НБУ Кирило Шевченко.

Читайте також:

Жданов: Україна, погодившись на перемир'я, отримає нову війну

Путін наказав тиснути танками українських комбайнерів! Це гірше за Другу світову

Дикий ураган та потоп у Дніпрі: деревами знищувало машини та обривало балкони. Фото