На 4 банки 0.5 літра потрібно:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисякабачки 1200 г в очищеному вигляді вода 700 - 800 мл томатна паста 125 мл сіль 30 г цукор 75 г оцет 9% 60 г парасольки кропу 4 шт. часник 4 зубчики листя смородини 4 шт. листя вишні 4 шт. листя хрону (за бажанням) запашний перець 12 шт. гострий перець 1 шт.
разом томатної пасти можна використовувати томатний соус, але тоді потрібно регулювати сіль та цукор.
Кабачки для цієї консервації можна брати і молоді, і вже дорослі. Різниця тільки в тому, що великі кабачки потрібно очистити та видалити насіння. Нарізка довільна: я вибрала поздовжні часточки приблизно довжиною 8 см для півлітрової банки, але можна нарізати кружальцями або навіть кубиками, буде цікаво.
Овочі та зелень ретельно вимийте та обсушіть перед використанням.
Банки добре вимийте з харчовою содою, кришки прокип'ятіть.
Розкладіть по банкам прянощі, часник (можна різати, можна цілий зубчик), кільця гострого перцю та часточки кабачків.
Залийте їх окропом і залиште так.
Маринад: у воду потрібно покласти сіль, цукор та томатну пасту, після чого доводимо все до кипіння та повного розчинення солі та цукру. Кип'ятимо 1 хвилину і зменшуємо нагрівання на мінімум.
Злийте окріп із банок і додайте в них по повній столовій ложці оцту.
Налийте гарячий маринад до верху кожної банки.
Як слушно помітили мені на YouTube, за правилами потрібно кислоту лити у воду, а не навпаки. Але з огляду на те, що оцет у нас 9% це безпечно, а банки потрібно налити повними.
Накрийте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою, доведіть до кипіння і стерилізуйте 8-10 хвилин. Після цього банки дістаньте та добре закрийте.
Зберігати можна за кімнатної температури, їсти через місяць.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт