Влада Лівану заборонила російським суховантажам "Матрос Кішка" та "Матрос Пожинич" вивантажити в порту Бейрута крадене українське зерно.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки міноборони України.

Зазначається, що на борту зазначених суден перебуває 54 тисячі тонн зерна, яке було вкрадено російськими окупантами в Україні.

"Суховантажі 13 липня планували зайти в порт Бейрут (Ліван). Оператор судів - російська компанія Crane Marine Contractor LLC (Астрахань). Ліванська влада заборонила їх розвантаження. У зв'язку з цим судна були перенаправлені до Сирії, портів Латакія і Тартус", - йдеться у повідомленні.

У ГУР також повідомили, що надалі із сирійської території українське зерно планується доставляти вантажівками до інших країн Близького Сходу та Північної Африки.

"Також окупанти намагаються відновити роботу морського порту в Маріуполі. Насамперед планується встановити повідомлення з Ростовом-на-Дону для вивезення українського металу", - додають у ГУР.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що Росія готова розблокувати експорт українського зерна в обмін на зняття санкцій щодо постачання зерна з Росії.

"Спочатку ми порушували питання таким чином, що це має бути запакетовано, а саме – ми сприятимемо вивезенню українського зерна, але виходимо з того, що й усі обмеження, пов'язані з можливими постачаннями на експорт російського зерна, будуть зняті", — заявив Путін. .

Читайте також:

Лаврова знову понесло: вже загрожує захопити ще більше областей України

Комусь дали 45 гривень, а комусь три тисячі: як в Україні підвищили пенсії

"Смуга руйнувань": астролог назвала найнебезпечніші дні. Будьте уважні