Влада України веде інтенсивні переговори щодо посилення обороноздатності країни, із закордонними партнерами промовляються можливості поставок далекобійних ракет для HIMARS.

Як повідомила в інтерв'ю Радіо Свобода посол України в США Оксана Маркарова, деталей розкрити вона не може, але росіяни будуть здивовані на полі бою.

"З самого початку цієї фази війни всі запити від української сторони спрямовані не лише на те, що нам потрібно прямо ось у цей момент на полі бою, але також наші плани та наше розуміння, що нам потрібно буде у майбутньому.

Тому ми обговорюємо з нашими партнерами, я тут не деталі заходитиму, як ми говоримо, краще ми здивуємо чимось росіян на полі бою, але ми обговорюємо всі можливості. У нас і міністр оборони, і ще раз генерал Залужний дуже активно на своєму рівні, ми і військовий аташат посольства практично на щоденній основі дуже активно працюємо над тим, щоб збільшити кількість того, що ми вже отримуємо, так і отримати нові здібності.

Це пріоритет номер один, який і президент Зеленський та міністр Кулеба ставлять перед усіма дипломатами. Тому більше за кількістю та якістю – це пріоритет, над яким ми постійно працюємо", - зазначила посол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Олексій Резніков упевнений, що західні партнери нададуть Україні снаряди для ракетних систем HIMARS, здатні вражати цілі на відстані 300 кілометрів.

Читайте також:

Путін почне вимагати перемир'я від України: російський аналітик розповів, чого чекати

Руслани Писанки більше немає: обірвалося життя легендарної української ведучої та актриси

Замість сина видали "Ладу": родина російського окупанта радіє подачі влади. Відео