Останнім часом ЗМІ просто переповнені інформацією про те, як представники військкоматів разом із поліцією у прямому розумінні виловлюють чоловіків призовного віку на вулицях, пляжах, барах та магазинах.

Поширено і практику вручення повісток водіям, які допустили дрібні правопорушення. Іншими словами, повістка стала якоюсь мірою негласного покарання.

На ці випадки відреагував Міністр оборони України Олексій Резніков, заявивши, що не можна карати повістками, оскільки захист батьківщини – це не покарання.

Про це Резніков заявив в інтерв'ю ВВС .

"Що таке повістка? Порядок денний не означає, що тебе забрали в армію. Це означає: прийди, будь ласка, до центру комплектації. Не стоїш на обліку? Перевіримо. Може, ти якраз потрібен зараз – тоді тебе маєш право призвати під час військового стану. Або скажуть: "Іди, ти в резерві". Або: "Друг, а чого ти не став на реєстрацію?"

Є обов'язок згідно із законом, якщо ти поїхав із Києва до Одеси, ти маєш там прийти та стати на облік. Дехто не робив цього. Хтось не знав, а хтось спеціально цього не зробив, щоб його не могли знайти.

Тому йде людина - "Добрий день! Ось вам повістка. Прийдіть - і далі перевіримо".

Іноді це робиться як покарання за щось – наприклад порушення швидкісного режиму – я точно проти цього. Я вважаю, що цей дурень повний, тому що служити країні і захищати країну – це точно не повинно бути покаранням", - заявив Резніков.

Читайте також:

Кремль оголосив полювання на відомого журналіста Кисельова. Бажають ліквідувати

Озлоблений Путін терміново виїжджає зі свого бункера до Ірану. Названа причина

Ледве не розплакався: Лукашенко розповів, як втратив Україну