Росія продовжує нести нісенітницю.

Так, путінська прихвостень, заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив, що Росія нібито готова відновити переговори з Україною. От тільки Києву треба визнати статус тимчасово окупованого Криму та самопроголошених квазіреспублік Донеччини та Луганщини.

"Якщо Україна висловить бажання повернутися за стіл переговорів, ми готові позитивно відреагувати", – сказав замміністра в інтерв'ю "Інтерфаксу" .

При цьому російський дипломат звинуватив українську сторону у зриві процесу переговорів.

"Не обійшлося і без участі Заходу, який фактично заборонив Києву вести переговори", - заявив Руденко, додавши, що пропозиції РФ від 15 квітня за мирним договором досі не отримали реакції у відповідь.

Саме тому Росія вимагає, щоб Україна дала "виразну відповідь" на пропозиції російської сторони, щоби це не означало.

Також у Кремлі озвучили, що майбутня мирна угода "має фіксувати нейтральний, позаблоковий та без'ядерний статус України".

Зазначимо, що така заява від Росії звучить не вперше. Так, 4 травня офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в інтерв'ю іспанській газеті ABC, говорячи про російський статус Криму і незалежність ДНР і ЛНР, також заявляла, що Києву та іншим країнам час визнати територіальні реалії, що склалися в Україні.

"Вони (реалії) виникли через політику самої київської влади, яка прийшла до влади шляхом неонацистського держперевороту в 2014 році. Крим повернувся до Росії, ДНР і ЛНР стали незалежними державами. Потрібно поважати законний і усвідомлений вибір народів і право націй на самовизначення, зафіксоване у Статуті ООН", - заявляла тоді Захарова.

Читайте також:

Теракт Путіна: по Вінниці вдарили крилатими ракетами з підводного човна. Вона стояла у Чорному морі

Реакція Зеленського на теракт Путіна: президент України не витримав. Заява

Росія почала випускати ракети по метрополітену. Подробиці прильотів