Вже з 1 серпня Німеччина повністю відмовиться від російського вугілля, а з 31 грудня – від російської нафти.

Як передає РБК-Україна , з такою заявою виступив заступник міністра фінансів Німеччини Йорг Кукіс.

Ключовим завданням німецького уряду є заповнення величезної прогалини, яка залишиться, коли Європейський Союз відмовиться від 158 мільярдів кубометрів російського газу.

За словами Кукіса, раніше Росія постачала до Німеччини 40% вугілля та 40% нафти від річного споживання країни. Він додав, що зараз Німеччина шукає альтернативу російським постачанням - такою альтернативою можуть стати США та Катар.

"Усім, хто знайомий з історією нафтопроводу "Дружба", який уже був інструментом впливу СРСР на Східну Європу, знають, що позбудеться цієї залежності - справа не тривіальна, але ми цього досягнемо за кілька місяців", - заявив Кукіс.

Тим часом, як повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа закликав країни Заходу наслідувати його приклад і розірвати економічні зв'язки з Росією. Лідер вважає, що світ має отримати "довготривале щеплення" проти РФ.

Німеччині, на його думку, знадобиться рік-півтора, щоб повністю захистити себе від РФ.

"Я сподіваюся, що не буде політиків, які через рік-півтора будуть говорити: нам знову треба зміцнити відносини, оскільки Росія начебто змінилася чи пішла на певні поступки. Вкрай небезпечно керуватися такими ілюзіями", - зазначив президент Литви.

Читайте також:

Силовики вже готують заміну Путіну: у розвідці назвали ім'я несподіваного кандидата.

Лукашенку в сказі довелося звільнити генерала, який відповідав за мобілізацію.

"Нова пошта" запроваджує новий сервіс: посилку доставлять швидше. Як скористатися.