Нещодавно ЗСУ отримали потужні американські ракетні системи залпового вогню HIMARS. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, саме ці системи змінили перебіг війни в Україні. Проте, за його словами, цього замало.

Він також зазначив, що війна в Україні відбувається досить "похмуро" і країна потребує ще більших постачань озброєнь.

Про це він сказав в інтерв'ю The Wall Street Journal, повідомляє Ліга.

За словами Резнікова, HIMARS "змінили правила гри", дозволивши Україні атакувати російські сили в Ізюмі, але додав: "Війна йде похмуро. Нам потрібно більше. Нам потрібно терміново".

Він наголосив, що Україна очікує від західних партнерів більше броні та озброєння, оскільки "нам потрібно перебудувати деякі напрямки, оновити наші зміцнення та спланувати нову оперативну стратегію".

Спочатку США поставили Україні лише чотири системи HIMARS, що, за словами міністра, було "тестом" для українських військовослужбовців, і його успішно пройдено.

"Нам потрібно було їх переконати, надати їм докази. У випадку з Ізюмом ми точно [націлилися] на російський командний центр повітряних операцій. Це було дійсно точно. Наші партнери побачили це і сказали: "Ви пройшли тест", - заявив Резніков.

Також глава Міноборони сказав, що Росія, схоже, бере оперативну паузу у своєму наступі на Донбасі для перегрупування та поповнення запасів. Він сказав, що це не обов'язково дає нові можливості українським силам, які теж потребують відпочинку та необхідності заміни бойових частин та поповнення запасів.

"Нам потрібно оновлювати наші взводи, змінювати їх і робити поповнення ще й тому, що у нас також багато втрат", – наголосив міністр.

Раніше журналіст-розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв заявив, що Українські військові за допомогою американських артсистем HIMARS знищили десять складів боєприпасів російських окупантів і завдали ворогові серйозної шкоди в живій силі.

Російські засоби ППО не змогли перешкодити цьому. За словами екс-головоря донецьких бойовиків Ігоря Гіркіна, ракетні комплекси не впоралися із завданням, хоча "на папері" мали для цього все необхідне.

"Гіркін скаржиться, що російські засоби ППО (імовірно, С-400, які "на папері" мали такі можливості) не змогли збити ракети HIMARS, що призвело до "знищення десяти російських складів боєприпасів та серйозних людських втрат з нашого боку", - пише журналіст у Twitter.

Читайте також:

Головний бойовик Путіна зробив заяву: ППО Росії безсилі. Україна вже перемагає.

Вже є перші тіла: на Москву обрушився ураган. Це знак.

У Путіна почалися величезні проблеми: у МВС розповіли, чому окупанти взяли "оперативну паузу".