Російська окупаційна армія, яка зазнає історичних втрат при спробах завоювати Україну, готується до нових атак. Щоправда, для цього вже стягуються застарілі озброєння, які запилилися на складах із 50-х років.

Як повідомляє Оглядач , про це йдеться у доповіді британської розвідки.

Велика кількість підрозділів російської піхоти використовує радянські бронетранспортери МТЛБ 1950-х років, зняті з тривалого зберігання.

Як зазначається, раніше обидві сторони використовували зазначені БТР як допоміжне озброєння, проте РФ довго вважала їх непридатними для низки завдань піхоти на фронті.

МТЛБ були розроблені в 1950-х роках як трактор для буксирування артилерії. Вони мають вкрай обмежену броню, а для захисту оснащені лише станковим кулеметом, наголосили у британській розвідці.

Також наголошується, що штурмові загони першого ешелону РФ, які атакували Україну в лютому, використовували сучасніші БМП-2 з бронею до 33 мм та автоматичною 30-мм гарматою з протитанковим ракетним комплексом.

"Незважаючи на заяву президента Росії Володимира Путіна від 7 липня 2022 року про те, що російська армія "навіть не зробила" своїх зусиль в Україні, багато її підкріплень є непостійними угрупованнями, які розгортаються із застарілим або невідповідним обладнанням", - заявили у розвідці Британії.

Читайте також:

Заява Міноборони: Україна сьогодні перетворилася на полігон. Випробовується все, що можна.

Путін осатанів: черговий ракетний удар по Харкову. Є поранені. Влада зробила заяву.

Фатальна субота: війська Путіна випустили 10 ракет Кривого Рогу. Подробиці ударів.