За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, близько 50 країн підтримують Україну озброєннями та фінансами. Глава оборонного відомства зазначив, що Україна перетворилася на полігон, де випробовуються та обробляються новітні озброєння.

Про це Резніков заявив в інтерв'ю Forbes .

"Сьогодні Україна — це величезний полігон, де випробовуються сучасні технології воєнного характеру — вогневе ураження, засоби радіоелектронної боротьби, аеророзвідки, бронежилети, шоломи, турнікети для зупинки крові.На інноваційні рішення і пропозиції попит вже є. Створення спільних підприємств, нехай навіть з розташуванням у країнах Східної Європи або в захищених місцях на Заході України — це вже реальний запит.

Плюс ми активно привозимо в України зразки озброєння натівського характеру - артилерію, броньовані машини. Вони потребуватимуть ремонту, відновлення. Можливе створення баз з відновлення та виробництва, хтось має робити стволи для зміни в артилерійських гармат, кулеметах, автоматів. Можна побудувати патронний завод, пороха, капсюля — невичерпний перелік, до якого входить все, що повʼязано з обороною та безпекою, - зазначив Резніков.

Він також розповів, яку кількість українців вдалося мобілізувати для протистояння путінської агресії.

"Зараз в Україні мобілізовано до 700 000 осіб у Збройні сили, до Національної гвардії - близько 90 000, прикордонників - близько 60 000, Нацполіція - 100 000. Понад 1 млн людей зараз захищають Україну. Помножити цю цифру на кількість їх сімей - потреби людей, які треба задовольнити", – резюмував міністр.

Читайте також:

Путін осатанів: черговий ракетний удар по Харкову. Є поранені. Влада зробила заяву.

У Росії вже почали підривати залізниці. Влада зробила заяву.

Фатальна субота: війська Путіна випустили 10 ракет Кривого Рогу. Подробиці ударів.