На сьогоднішній день українці не прагнуть переговорів між Путіним і Зеленським. Ще б пак, ніхто в Україні не заперечуватиме, що фон для переговорів був безповоротно зіпсований подіями в Бучі. Ось тільки Володимиру Зеленському, як виявилось, є що сказати російському диктатору.

Так, Президент України Володимир Зеленський озвучив основний меседж, який він хотів би донести до російського диктатора Володимира Путіна. Він полягає в тому, що саме глава РФ – відповідальний за криваву війну в Україні та єдиний, хто може її закінчити.

Про це український лідер сказав в ефірі американського телеканалу CNN . Так він відповів на запитання ведучого про те, що Зеленський сказав Путіну, якби той прямо зараз дивився інтерв'ю.

"Я не вважаю його такою особистістю, якою потрібно щось спеціально доносити. У нас – кривава війна, яку розв'язала Росія на нашій території. Я просто хотів би, щоб він розумів, що він конкретно це зробив. Щоб він усвідомив, що сьогодні він може це завершити. Ось і все послання. А вибір – вже за ним: продовжувати або завершити", – відповів президент.

Крім того, в інтерв'ю Зеленський також розповів про ситуацію на сході, зокрема на Луганщині, зруйнований і безлюдний Донбас, підтримку з боку партнерів, а також чому необхідне її прискорення та збільшення.

"Окупанти не шкодують ні зброї, ні людей, а ми насамперед цінуємо своїх громадян. І робимо все, щоб зберегти їхнє життя. Тому що наш народ – наша зброя", – наголосив український лідер.

Читайте також:

Путін: "Бої будуть до останнього українця. Ми всерйоз поки що нічого не почали..." .

Лавров втік із зустрічі G20 на Балі, після того, як його публічно принизили.

Справи погані: Соловйова зганьбили у прямому ефірі. Довго не відмиється.