Російський депутат, який вирішив виступити проти війни в Україні, сяде на 7 років. Ні, йому не підкинули наркотики, його не звинуватили у пияцтві за кермом чи в розбещенні малолітніх. Його посадять за те, що він просто виступив проти вторгнення до України.

Як повідомляють російські ЗМІ, міщанський районний суд засудив московського депутата Олексія Горінова до 7 років позбавлення волі у колонії загального режиму з позбавленням права обіймати посади в державних органах та органах місцевого самоврядування на 4 роки.

Як зазначає УНІАН , на засіданні Краснопресненської муніципальної ради 15 березня чоловік заявив, що вважає цинічним проводити конкурс дитячого малюнку в той час, коли в Україні гинуть діти.

"Приймати цей план не потрібно, про яке дозвілля та розваги може йтися, коли ми зараз усі перейшли до іншого способу життя, коли ведуться на території сусідньої суверенної держави бойові дії, здійснюється агресія нашої країни. Скажіть, будь ласка, про який конкурс дитячого малюнка може йтися?

Або про організацію танцювальних програм, приурочених до Дня захисту дітей та Дня перемоги, коли у нас щодня гинуть діти. Близько 100 дітей уже загинуло в Україні, діти стають сиротами, а онуки та правнуки учасників Другої світової війни зараз кинуто у пекло цих бойових дій на території України.

Я вважаю, що всі зусилля громадянського суспільства мають бути спрямовані лише на те, щоб зупинити війну та вивести війська Росії із території України", - заявив Горінов.

27 квітня його ув'язнили, звинувативши в публічному розповсюдженні свідомо неправдиво інформації, що містить дані про використання Збройних Сил РФ з метою захисту інтересів РФ та її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки.

Читайте також:

США вдарили по Путіну: "Україна – це не ваша країна! Українське зерно – це не ваше зерно!".

Путін: "Бої будуть до останнього українця. Ми всерйоз поки що нічого не почали...".

Лавров втік із зустрічі G20 на Балі, після того, як його публічно принизили.