Путіну вже давно настав час зрозуміти, що він веде Росію на саме дно, слідом за крейсером "Москва". За його правління країна стала ізгоєм та банкрутом.

Ніхто, окрім країн третього світу, вже не хоче спілкуватися із Росією. На численних зарубіжних курортах росіян виганяють із готелів, світові виробники та всесвітньо відомі бренди залишають цю дірку… А тепер Путіна осоромили на офіційному міжнародному рівні.

На зустрічі глав МЗС країн-членів клубу Великої двадцятки на індонезійському острові Балі держсекретар США Ентоні Блінкен формально закликав Москву розблокувати експорт українського зерна із портів на чорноморському узбережжі України, пише Ліга.

Глава Держдепартаменту, зазначає агентство, "безпосередньо звернувся" до російської делегації, хоча вийшло це заочно, оскільки міністр закордонних справ країни-окупанта Росії Сергій Лавров пішов, як тільки почали виступати західні міністри.

"Україна – не ваша країна. Її зерно – не ваше зерно. Чому ви блокуєте порти? Ви маєте випустити зерно", – сказав чиновник.

Сьогодні, 8 липня, відбувається зустріч міністрів закордонних справ G20. Делегати відмовилися робити традиційне групове фото, щоб уникнути спільної зйомки з Лавровим.

Читайте також:

Путін: "Бої будуть до останнього українця. Ми всерйоз поки що нічого не почали..." .

Лавров втік із зустрічі G20 на Балі, після того, як його публічно принизили.

Справи погані: Соловйова зганьбили у прямому ефірі. Довго не відмиється.