Колись Достоєвський сказав, що "немає вищої ідеї, як пожертвувати власним життям, відстоюючи своїх братів і свою Вітчизну"… І справді, у часи, коли вирішується доля народу, проявляється справжня сутність кожної окремої людини, її справжній характер. І саме тоді кожен має зробити свій вибір: стати героєм або зрадником.

Зрада Батьківщини не числиться серед семи смертних гріхів, описаних Данте Аліг’єрі в "Божественної комедії", однак для більшості людей воно є невиправданим злочином. А от про всіх інших подбає державне бюро розслідувань.

Так, наприклад, вже оголошено підозру у державній зраді капітану І рангу військової частини, що дислокувалася у Криму. 2014 року він перейшов на бік Росії.

Про це повідомляє прес-служба бюро. Під час окупації Криму та блокування підводного човна "Запоріжжя", яким він командував, єдину субмарину здали ворогові без бою.

Підозрюваний приніс присягу на вірність українському народу і вступив на службу до російського Чорноморського флоту, де зараз обіймає посаду командира 4 окремої бригади підводних човнів і воює проти України.

Слідчі ГБР зібрали достатньо доказів і закидають зраднику ч.1 ст. 111 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі до 15 років.

Відмітимо, що дизель-електричний підводний човен "Запоріжжя" проекту 641 спустили на воду далекого 1970 року. Субмаріна здійснила 14 далеких походів у складі Північного флоту. Вона ходила з дружніми візитами на Кубу, Марокко, Туніс і Сирію. А ще підводний човен не раз брав участь у навчально-бойових завданнях. Зараз же знаменитий підводний човен "Запоріжжя" вже 7 років стоїть у севастопольському порту без найменшої надії на майбутнє.

Читайте також:

Що буде, якщо війська РФ повністю захоплять Донбас: у Британії розповіли про "заморожування" та переговори .

Якщо є двоє дітей: яким українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон .

Ні в чому собі не відмовляє: Путін випадково "засвітив" піджак від найелітнішого бренду. Фото .