Мало хто знає, але незалежність США далась нелегко. Так, лише після восьми років війни з 1775 по 1783 роки американські революціонери змогли її здобути. З тих пір саме 4 липня у США відзначають день ухвалення Декларації незалежності, яка проголосила незалежність США від Королівства Великобританії. Українці зробили американцям з цієї нагоди незвичайний подарунок.

Так, військовий оркестр ЗСУ вперше виконав гімн США. Таким чином українська армія привітала американців із Днем незалежності та висловила вдячність за ту підтримку, що США надає українцям в боротьбі з російським вторгненням.

До слова, на початку військової агресії Росії по відношенню до України, знаменитий оркестр військово-повітряних сил США також відзначився незвичайно зворушливою підтримкою українців.

Так, на підтримку України музиканти виконали в оригіналі відомий музичний твір "Молитва за Україну", відома також як "Боже великий, єдиний, нам Україну храни" композитора Миколи Лисенка. Запис був зроблений у Вашингтоні і ось уже п'ятий місяць композиція оркестру ВПС США лунає в усьому світі як символ миру, свободи та демократії.

Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський одним із перших привітав громадян США і главу Білого дому Джо Байдена з Днем незалежності. Вітання з'явилося в Twitter глави держави.

"Щирі вітання президенту США і американського народу з Днем незалежності! Наші країни об'єднують демократичні цінності і прагнення до свободи. Наша дружба і стратегічне партнерство творять загальну історію успіху. Вдячний США за незмінну підтримку суверенітету", - написав Зеленський в соцмережі.

Читайте також:

Що буде, якщо війська РФ повністю захоплять Донбас: у Британії розповіли про "заморожування" та переговори .

Якщо є двоє дітей: яким українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон .

Ні в чому собі не відмовляє: Путін випадково "засвітив" піджак від найелітнішого бренду. Фото .