Ось уже кілька днів у Росії "гримкає" скандал у російському хокеї. Так, найкращого воротаря КХЛ минулого сезону Івана Федотова хочуть відправити до армії замість "Філадельфії". Іван Федотов спочатку був затриманий, а потім потрапив до шпиталю. Це гучне затримання прокоментував не менш титульний спортсмен.

Так, чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону Олександр Тихонов емоційно прокоментував затримання воротаря збірної Росії з хокею Івана Федотова. 75-річний Тихонов, котрий завжди лояльно ставився до влади Росії, заявив, що йому соромно за країну.

Відповідне інтерв'ю 75-річного Олександра доступне на сайті sportsdaily.ru .

Тихонов вважає, що в Росії просто немає закону і поспівчував, що Федотов не виїхав із країни раніше.

Більше того, за словами екс-біатлоніста, губернатори в Росії — злодія, а після історії з Федотовим молодим юнакам зовсім не варто залишатися в Росії.

"У нас немає закону. Ви бачили зараз, що полковник один прокрався - у нього гроші тоннами вимірюють. У нас це регулярно показують: губернатори - злодій. Я не хочу округляти, звичайно, але я не бачив, щоб жоден слюсар чи ми, спортсмени щось вкрали.

Чи не такими методами треба діяти. Мені соромно за країну, коли у нас щодня по телевізору показують оголошення «Допоможіть дитині». Дитина захворіла, а операцію можуть зробити лише в Німеччині, а кажуть, що у нас найкраща медицина у світі. На телебаченні звертаються за допомогою до жебрака і тут же друкують про полковника, у якого знайшли шалені гроші. Ось де парадокс. У вересні буде два роки, як сидить Олександр Кравцов, наш керівник делегації, який йшов на Олімпіаді у Сочі поряд із президентом. Абсолютна відсутність доказів та вини. Усі чудово знають, що там немає складу злочину. Люди готові виїхати, щоби з ними таке не трапилося. Виїдуть – і правильно зроблять. Ось коли це неподобство припиниться, тоді можна спокійно говорити про те, щоби створювати всі умови та закони", — заявив Тихонов.

Олександр Тихонов також висловив невдоволення тим, що російський коментатор Дмитро Губернієв в одному зі своїх репортажів назвав олімпійських чемпіонів та чемпіонів світу "фуфлом".

"У жодній країні світу цього ніхто собі не дозволить", – додав чотириразовий олімпійський чемпіон.

Уболівальники в коментарях були шоковані таким одкровенням знаменитого спортсмена і переживають, чи не запроторять його до в'язниці за такі слова.

Читайте також:

Що буде, якщо війська РФ повністю захоплять Донбас: у Британії розповіли про "заморожування" та переговори .

Якщо є двоє дітей: яким українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон .

Ні в чому собі не відмовляє: Путін випадково "засвітив" піджак від найелітнішого бренду. Фото .