Вночі на п'ятницю, 1 липня, російські бомбардувальники Ту-22 завдали ударів надзвуковими крилатими протикорабельними ракетами Х-22 Буря по території Одеської області. Вони потрапили у дев'ятиповерховий житловий будинок та дві бази відпочинку в Білгород-Дністровському районі.

Пізніше стало відомо, що в результаті ракетного удару по смт Сергіївка на Одещині в ніч на п'ятницю, 1 липня 2022 року, постраждав дитячий центр Республіки Молдова.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Молдови Алла Немеренко.

У себе у Facebook міністр розповіла, що МОЗ Молдови має Реабілітаційний центр для дітей у Сергіївці. Це відремонтований санаторій із добрими умовами для дітей, які мають можливість скористатися послугами реабілітації на Чорноморському узбережжі. Роботу санаторію було зупинено через пандемію ковіда. Але планам щодо відновлення його діяльності не судилося здійснитися через війну в Україні.

Також Алла Немеренко розповіла, що внаслідок ракетної атаки Центр не сильно постраждав – там лише вибуховою хвилею вибило вікна.

"На жаль, нам повідомили, що 5 співробітників Центру отримали поранення і один загинув. Усі вони жили в будівлі, яка постраждала від бомбардувань", - додала міністр.

Зазначимо, що за останніми даними рятувальників, від ракетних ударів по Одещині загинуло 20 людей, одну людину шукають. Перед цим ДСНС повідомила про 20 загиблих у Сергіївці, з них 16 загиблих – у будинку, ще четверо – на базі відпочинку.

Поранено 38 осіб, 37 із них з дев'ятиповерхівки (6 дітей). Усі вони перебувають у лікарні. Рятувальники повідомили, що врятували 8 людей, із них троє дітей.

Сергіївка — селище міського типу за 77 кілометрів від Одеси. У селищі розташований великий кліматичний курорт, відомий у тому числі своїми мінеральними ваннами з лікувальними властивостями води Шаболатського лиману. У Сергіївці знаходиться безліч баз відпочинку.

Читайте також:

Зібрався руйнувати всю Україну: Гаррі Каспаров розповів про "сигнали" Путіна.

Як поводитися, якщо вас зупинила поліція. Три головні поради.

Це вже занадто: українців попередили про спеку під +36 градусів. Коли чекати.