Бойківщина-етнографічний регіон на Західній Україні, який охоплює північні та південні схили Карпат. Місце з давньою історією, де ще можна спробувати такі забуті українські страви, як токан і бульбяні пироги. Їх основним інгредієнтом є картопля. Тому якщо урожай був невдалим, готували такі кулінарні шедеври тільки восени, відразу після збору.

БУЛЬБЯНІ ПИРОГИ РЕЦЕПТ (блюдо з картоплі на покрив бульбяні пироги) блюдо з картоплі, яке дійсно здивувало, як видом так і смаком. Інгредієнти Для тесту на бульбяные пироги Картопля 1,5-2 кг яйце-1 шт. крохмаль-кілька столових ложок (але якщо картопля малокрахмалистый і не виліплюється, див. Відео рецепт) сіль Для НАЧИНКИ кисломолочний домашній сир-700-800 грамів Сіль, перець за смаком зажарка для картопляних пирогів олія для смаження Цибуля -3 шт. Сало для шкварок-200 г Сметана (можна сирої додавати чи можна протушити)

Спосіб приготування:

  • частину сирої картоплі натерти, сік віджати;
  • ще одну частину – відварити в мундирі, почистити і перекрутити на м'ясорубці;
  • водичку з картоплі додати у кип'яток – там будуть варитися пиріжки;
  • змішати між собою дві отримані маси, перем'яти руками;
  • додати сире яйце і посолити;
  • сир посолити і поперчити;
  • сформувати пироги: в долоню взяти картопляне тісто, зробити кружечок. Прим'яти і покласти по центру столову ложку сиру, закрити;
  • обваляти пироги в крохмалі;
  • покласти у киплячу воду з картопляним соком. Під час приготування помішувати;
  • пироги готові тоді, коли вони починають спливати на поверхню і м'які на дотик;
  • цибулю та сало окремо просмажити на сковорідці.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт