Бойківщина-етнографічний регіон на Західній Україні, який охоплює північні та південні схили Карпат. Місце з давньою історією, де ще можна спробувати такі забуті українські страви, як токан і бульбяні пироги. Їх основним інгредієнтом є картопля. Тому якщо урожай був невдалим, готували такі кулінарні шедеври тільки восени, відразу після збору.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБУЛЬБЯНІ ПИРОГИ РЕЦЕПТ (блюдо з картоплі на покрив бульбяні пироги) блюдо з картоплі, яке дійсно здивувало, як видом так і смаком. Інгредієнти Для тесту на бульбяные пироги Картопля 1,5-2 кг яйце-1 шт. крохмаль-кілька столових ложок (але якщо картопля малокрахмалистый і не виліплюється, див. Відео рецепт) сіль Для НАЧИНКИ кисломолочний домашній сир-700-800 грамів Сіль, перець за смаком зажарка для картопляних пирогів олія для смаження Цибуля -3 шт. Сало для шкварок-200 г Сметана (можна сирої додавати чи можна протушити)
Спосіб приготування:
- частину сирої картоплі натерти, сік віджати;
- ще одну частину – відварити в мундирі, почистити і перекрутити на м'ясорубці;
- водичку з картоплі додати у кип'яток – там будуть варитися пиріжки;
- змішати між собою дві отримані маси, перем'яти руками;
- додати сире яйце і посолити;
- сир посолити і поперчити;
- сформувати пироги: в долоню взяти картопляне тісто, зробити кружечок. Прим'яти і покласти по центру столову ложку сиру, закрити;
- обваляти пироги в крохмалі;
- покласти у киплячу воду з картопляним соком. Під час приготування помішувати;
- пироги готові тоді, коли вони починають спливати на поверхню і м'які на дотик;
- цибулю та сало окремо просмажити на сковорідці.
Читайте також:
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт