Вогонь дістався до свердловини вишок, тому корабель окупантів не може підійти до них.

Вранці 21 червня російське пропагандистське інформагентство ТАСС з посиланням на кримську колаборантку Ольгу Ковітіді повідомило, що росіяни все ще не змогли загасити пожежу на захоплених бурових платформах в Чорному морі, які ще називають "вишками Бойка", так як вогонь дістався свердловини. Вони знаходяться в 100 км від Одеси і 150 км від Криму.

"На даний період (продовжують ліквідувати), намагався наш корабель підійти, але не зміг, вогонь безпосередньо підійшов до свердловини", - заявила Кримська колаборантка Ольга Ковітіді.

За її словами, пошук людей, що знаходилися на платформах, результатів не дав. На місці пожежі працюють також військові.

До речі, захоплені РФ бурові платформи " Чорноморнафтогазу "(відомі як" вишки Бойка"), по яких 20 Червня вдарили військовослужбовці ЗСУ, російські окупанти використовували також як пункти укріплення для посилення контролю над північно-заходом Чорного моря.

Також стало відомо, що російська влада займеться відновленням і ремонтом захоплених Росією після анексії Криму бурових платформ, які напередодні були пошкоджені в результаті удару. Про це у своєму телеграм-каналі написав російський глава Криму Сергій Аксьонов.

"За дозволом Міністерства оборони РФ, в район вийдуть робочі групи, які займуться відновленням і ремонтом бурових платформ", – заявив Аксьонов.

Також він уточнив, що на даний момент після удару по вишках семеро людей вважаються зниклими безвісти. Аксьонов обіцяє виплатити їх сім'ям компенсації в розмірі 6,5 млн рублів.

А ось п'яти громадянам, які були врятовані з бурової платформи, буде виплачено по 3 млн рублів.

Читайте також:

Ось це скандал: СБУ вирахувала в Кабміні путінського "крота". Зливав дані росіянам.

"Хотіли вкрасти Берци": військовий медик поодинці взяв у полон вісьмох росіян. Відео.

Важливий список: якими продуктами потрібно запасатися вже зараз.