Стало відомо, що головний редактор російської "Нової газети" Дмитро Муратов продав на аукціоні в Нью-Йорку свою Нобелівську медаль премії миру-2021 за рекордні $103,5 млн.виручені кошти підуть на допомогу українським дітям-біженцям.

Торги відбулися 20 червня — у Всесвітній день біженців, що стало символічним жестом, оскільки всі виручені кошти планується передати ЮНІСЕФ для допомоги дітям з України, які вимушено виїхали за межі країни через війну.

Про це повідомляти на сайті аукціонного дому Heritage Auctions, що займався продажем.

ДО РЕЧІ, виручена на аукціоні в Нью-Йорку сума стала новим рекордом. Раніше найбільше грошей за Нобелівську медаль вдалося отримати за нагороду Джеймса Уотсона, який відкрив структуру ДНК.

Представник аукціону не назвав особу Покупця. Однак, як пише Politico, продаж за 103,5 млн доларів означає, що покупець заплатив 100 мільйонів швейцарських франків, а значить медаль придбав не громадянин США.

Як і планувалося спочатку, торги відбулися 20 червня — у Всесвітній день біженців, що стало символічним жестом, так як всі виручені кошти планується передати ЮНІСЕФ для допомоги дітям з України, які вимушено виїхали за межі країни через війну.

Сам Дмитро Муратов сподівається, що аукціон стане прикладом для наслідування і люди продаватимуть свої цінні речі для допомоги українцям. Свої призові $500 тис. Нобелівської премії російський журналіст вже раніше пожертвував на благодійність: він передав кошти дітям, що страждають спінальної м'язовою атрофією.

Головний редактор опозиційної " Нової газети "став лауреатом Нобелівської премії миру в жовтні 2021 року, його нагородили за"зусилля щодо захисту свободи думок, яка є умовою для демократії і миру".

Читайте також:

Путін рве і метає: поставив нові завдання своїм військам. Що повинні захопити.

Медведєва понесло: заявив, що США самі до нього" приповзуть", а він проявить "особливу милість".

"Нам розв'язали руки": у Росії погрожують потужними обстрілами "центрів рішень" України.