Перший і єдиний президент СРСР числиться в списку політиків-довгожителів. Але в останні роки здоров'я стало підводити Михайла Сергійовича. Сьогодні і зовсім стало відомо про те, що стан Горбачова різко погіршився.

Останній генеральний секретар і єдиний президент СРСР Михайло Горбачов їздить не гемодіаліз через проблеми з нирками. Стан 91-річного політика періодично погіршується.

Про це повідомляє російський Mash. Відзначається, що точний діагноз Горбачова не озвучують, проте він вже близько року перебуває під ретельним наглядом лікарів.

Гемодіаліз проходить в московській лікарні. Чистку крові Горбачову роблять регулярно.

Новина про те, що екс-президенту стає гірше, сколихнула російські ЗМІ. До його представників звернулися за офіційним коментарем, але в «Горбачов-фонді» відмовилися говорити що-небудь про стан засновника. "Це медична інформація. Її йде багато, в різний час. Ми ніколи її не коментуємо, поважаючи недоторканність приватної особи», — сказав керівник прес-служби Фонду Павло Палажченко.

Зазначимо, що за останні кілька років Горбачов переніс кілька операцій. Так, в 2016 році медики провели хірургічне втручання і поставили йому кардіостимулятор. Через кілька місяців Михайлу Сергійовичу довелося знову лягти на операційний стіл, щоб замінити очні кришталики через катаракту.

Перед своїм 89-річчям він знову потрапив до лікарні через проблеми з серцем і нирками.

"Відчуваю себе неважливо", - жартував тоді Горбачов, але зізнавався, що не сумує і продовжує працювати.

Читайте також:

У Білорусь злітаються урядові літаки з Росії. Переправляють навіть машини. Щось починається.

Путін вже залякує Литву: готує бойові стрільби з "Градів", "ураганів" і "акацій".

Зірка" кріпак " Тарас Цимбалюк розлучився з дружиною. Прожили лише рік.