Перелік чинних в Україні політичних партій зменшується день за днем. Ще б пак, 14 квітня Рада нацбезпеки та оборони призупинила діяльність фракції ОПЗЖ у парламенті через її зв'язок з Росією. Тепер все вирішено на законному рівні та назавжди.

Так, стало відомо, що Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова заборонив діяльність партії "Опозиційна платформа - За життя" на території України. Таким чином, ОПЗЖ - це вже 11 партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку.

Про це стало відомо з повідомлення Восьмого адмінсуду Львова в Facebook.

"Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії "опозиційна платформа - за життя"; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних організацій та інших структурних утворень передано у власність держави", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розгляд справи щодо ОПЗЖ сукупно тривав 5-6 годин - найдовше з-поміж усіх інших справ по забороні партій.

"Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер, але тоді розглянути справу та прийняти рішення не встигли та оголосили перерву до понеділка. Також, це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи. За інформацією представниці Мін'юсту, представник від ОПЗЖ брав участь у засіданні через відеоконференцію», - сказано в повідомленні.

За рішенням суду, майно політсили передано на користь держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

"Усе майно, кошти та інші активи цієї партії суд постановив передати у власність держави. Це стосується й обласних, міських і районних організацій вказаної політичної партії, а також первинних осередків та інших структурних утворень", – повідомили у Міністерстві юстиції України.

До слова, раніше рішеннями цього суду були заборонені "Опозиційний блок", Соціалістична партія, "Наші", партія "Соціалісти", "Блок Володимира Сальдо", "Держава", партія "Справедливості і розвитку".

Читайте також:

"Люди розслабилися": на Київщині розпочнуться потужні перевірки на вулицях.

Море на відомому українському курорті перетворилося на зелене болото. Фото.

Пенсія в 20 тисяч: українцям розповіли, хто може отримати таку суму.